Práve čítate

Recept na božské kávové smoothie so škoricou: Posilní imunitu, zasýti a nabije energií

2082  
Zdieľať: 

Recept na božské kávové smoothie so škoricou: Posilní imunitu, zasýti a nabije energií

Reklám, rád a tipov, ako sa stravovať a aké doplnky brať, je nespočetne veľa. Ja ale verím prírodným a doma pripravovaným produktom, ako je napríklad moje obľúbené smoothie. Aby som do seba dostala prospešné látky, a zároveň mi nápoj dodal potrebnú energiu, pripravujem si ho s kávou, škoricou a mandľovým mliekom.

15. 1. 2024 3 min. čítania Romana Böhmová
Recept na božské kávové smoothie so škoricou: Posilní imunitu, zasýti a nabije energií

Zázračný nápoj menom smoothie

Zeleninové aj ovocné koktaily majú tú výhodu, že sú plné vitamínov a minerálov, čo oceníte nielen v zimnom období, kedy na nás striehnu bacily a vírusy, ale po celý rok. Tiež obsahujú vlákninu, vďaka ktorej nápoj získa na sýtosti a ktorá podporí váš tráviaci systém. Smoothie doplní energiu, pomôže s pitným režimom a ponúkne nekonečné možnosti prípravy.

ovocné a zeleninové smoothie

Pripravíte si ho z ovocia alebo zeleniny a tekutej zložky, ako sú okrem vody napríklad džús, čaj alebo mlieko. Podľa potreby ho môžete zahustiť ľadom, smotanou, jogurtom alebo napríklad vločkami, chia a ľanovými semienkami. Ak ste rovnako ako ja milovníci byliniek, odporúčam do smoothie pridať napríklad mätu, medovku, bazalku, petržlenovú vňať alebo akúkoľvek inú obľúbenú bylinku.

Ovocie: jahody, maliny, čučoriedky, banán, mango, ananás, broskyňa, marhuľa, nektárinka a ďalšie.

Zelenina: špenát, mangold, cvikla, kel, uhorka, stonkový zeler, rukola, brokolica a ďalšie. 

Pozor, ovocné smoothie sa odporúča piť v dopoludňajších hodinách, a ako ja hovorím, nič sa nemá preháňať, takže aj smoothie konzumujte s rozumom. Podľa odborníkov totiž prehnaným popíjaním ovocných štiav ohrozujeme zdravie pečene a obličiek.

Kávové smoothie so škoricou (Cinnamon Coffee Smoothie)

Ako som už spomínala, ja si rada pripravujem coffee smoothie, a to najčastejšie ráno, kedy chcem svoje telo naštartovať a pripraviť ho na dlhý deň plný práce, stretnutí a aktivít s mojím synom.

Coffee nápoju pristane pekný hrnček, alebo štýlová fľaška, ktorú budete používať len na smoothie a ktorú si môžete so sebou zobrať do auta, na cesty alebo do práce.

Škoricu milujem nielen do dezertov, ale práve aj do kávového smoothie. Nápoj krásne rozvonia a vášmu telu prospeje, má totiž antioxidačné účinky a podporuje trávenie. Súčasťou smoothie, na ktoré mám pre vás recept, je tiež banán, prírodný zdroj energie, takže po vypití nápoja sa nemusíte báť akejkoľvek náročnejšej aktivity.

Tip: Keď budete mať doma banány navyše a viete, že ich nespotrebujete, nakrájajte si ich a dajte zamraziť. Budú sa vám skvelo hodiť do smoothie, ktoré potom bude pekne osviežujúce.

Ingrediencie:

  • 60 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné)
  • 180 ml kávy (vychladenej), kvôli vyššiemu množstvu kávy odporúčam prípravu kávy americano 
  • 1 mrazený zrelý banán
  • 20 g ovsených vločiek
  • 1 lyžička kvalitného kakaa
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 lyžička chia semienok
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu

Postup je jednoduchý. Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka.

příprava kávového smoothie se skořicí

Tip: Smoothie môžete ozdobiť nasekanými orieškami alebo sušenými banánmi. A v lete do neho môžete pridať niekoľko kociek ľadu.

Mandľové mlieko, to pravé na smoothie

Ak do svojho coffee nápoja budete pridávať mlieko, môžete okrem kravského vyskúšať mlieko rastlinné. Mne veľmi chutí mandľové mlieko, ktoré si zásadne pripravujem doma. Stačia vám na to mandle a voda. Hrnček orieškov namočíte do vody, najlepšie na noc, potom ich precedíte a spolu s litrom vody ich rozmixujete dohladka. A môžete sa pustiť do smoothie. Dobrú chuť a na zdravie!

Stylově do přírody i do městě

Stylově do přírody i do městě

Vyberte si z hřejivých a pohodlných modních kousků z nové outdoorové kolekce, které zahřejí na těle a padnou všem do oka.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články