Práve čítate

Vyskúšala som trend internetu: Face Icing alebo masáž tváre pomocou ľadu

4299  
Zdieľať: 

Vyskúšala som trend internetu: Face Icing alebo masáž tváre pomocou ľadu

Metóda Face icing, alebo masírovanie pokožky kockami ľadu, si v poslednom čase získala na internete neuveriteľnú popularitu. Ale nie je to žiadna novinka, pretože sa hovorí, že sama Marylin Monroe začínala svoj deň tým, že si namáčala tvár do misy s vodou a ľadom.

31. 3. 2021 3 min. čítania Marta Grzegorzak
Vyskúšala som trend internetu: Face Icing alebo masáž tváre pomocou ľadu

Dáva aplikácia „face icingu“ zmysel, alebo je to len zbytočný trend? Vyskúšala som to na sebe a posledných pár týždňov som si každé ráno masírovala pokožku kockou ľadu! Ako to dopadlo?

Táto metóda je vymyslená tak, aby zlepšila krvný obeh a zbavila pleť ranných opuchov, urýchlila procesy regenerácie pokožky, zmiernila zápal, spevnila, znížila viditeľnosť pórov a dokonca by mala pôsobiť aj proti vráskam. V mnohých článkoch na internete narazíte na návody, podľa ktorých máte masírovať pokožku kockou ľadu na priamo. To by som ale určite neodporúčala, hlavne ak trpíte kuperózou alebo máte citlivú pleť.

Oveľa lepším spôsobom je zabaliť kocku ľadu do plátennej vreckovky, ktorá bude stále dostatočne studená, ale nebudete riskovať poškodenie pleti. Aj keď to nie je pre každého, niektoré druhy pleti by masáž ľadom na priamo zvládli. Osobne by som ale radšej riziko miernych omrzlín tkanív a dehydratáciu pokožky neriskovala.

Ako masírovať pokožku ľadom?

Kocku ľadu zabaľte do kúsku bavlnenej látky a jemne masírujte pokožku od stredu k vonkajšej strane tváre. Je to princíp lymfatickej masáže, ktorá uľahčuje prietok lymfy, zbavuje opuchov a zlepšuje krvný obeh.

Počas masáže by ste nemali cítiť bolesť ani nepohodlie. Keď sa masáž ľadom robí správne, je naozaj príjemná. Pri výrobe kociek ľadu môžete použiť čistú vodu, ale môžete tiež zmraziť zelený čaj, ktorý navyše pôsobí upokojujúcim a zvlhčujúcim účinkom. Masáž môžete robiť aj v očnom okolí, ale nie príliš blízko k oku.

Aké efekty som zaznamenala?

Musím priznať, že som spočiatku bola dosť skeptická, ale rýchlo som si všimla, že masáž ľadom na moju tvár pôsobí naozaj priaznivo.

Mám suchú a citlivú pokožku, takže v mojom prípade je jej masírovanie samotným ľadom úplne vylúčené, ale kocka zabalená do látky funguje skvelo. Ráno sa často zobúdzam s opuchmi okolo očí, a v tejto oblasti vidím najvýraznejšie výsledky. Opuch mi mizne oveľa rýchlejšie a pokožka je vypnutá, rovnako ako celý zvyšok tváre. Pleť vždy hneď po masáži získa krásnu farbu.

Všimla som si, že táto metóda funguje skvelo bezprostredne po aplikácii zvlhčovacieho séra alebo tonika, pretože chlad zvyšuje krvný obeh a to má pozitívny vplyv na absorpciu produktu. Face icing funguje podobne ako hydrogelové masky, ktoré skladujem v chladničke, ale kocka ľadu udrží nízku teplotu oveľa dlhšie a môžem si s ňou namasírovať celú tvár.

Keď mám ráno viac času, nanesiem si po masáži na tvár masku hneď z chladničky, čo ešte zlepší výsledok. Vypnutá pokožka vyzerá pevnejšie a žiarivejšie. Myslím si, že čo sa týka účinku ako prevencie proti vráskam, vzhľadom k lepšiemu krvnému obehu po masáži na tom môže byť niečo pravdy. Pre mňa o dôvod viac, prečo pár minút denne tejto činnosti obetovať. Zároveň mám pocit, že keď si po masáži aplikujem make-up, vyzerá to oveľa lepšie ako obvykle a pleť pôsobí sviežim dojmom.

Prečítajte si tiež: Masáž tváre pomocou rolleru. Ako na to?

Aj keď to nie je pre každého, podľa mňa face icing stojí za vyskúšanie, pretože môže priniesť naozaj skvelé výsledky. Môžete mu každý deň obetovať pár minút, aplikovať ho niekoľkokrát za týždeň, alebo využívať len nárazovo, napríklad keď sa zle vyspíte a budete sa potrebovať zbaviť opuchov. Ktovie, možno kocky ľadu boli zodpovedné za krásu Marilyn Monroe… ;-)

Prečítajte si tiež:Tri recepty na domáce pleťové masky zo surovín, ktoré pravdepodobne máte v chladničke

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články