Práve čítate

Hit sezóny: Hrušky na víne

2204  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Hrušky na víne

Hoci výroba takého dezertu zaberie len pár minút a pri príprave sa nezapotíte, výsledok vašej práce bude vrcholom každej slávnostnej večere alebo víkendového obeda. Len sa potom neodporúča sadnúť za volant.

24. 10. 2017 1 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Hrušky na víne

Hrušky a jeseň patria k sebe. Pomyselnú trojicu dopĺňajú ešte jablká, z ktorých sme si vyrobili dezert v minulom recepte. Dnes sa teda zameriame na hrušky a na dezerty pre starších stravníkov, ktorí ocenia hrušky máčané vo víne.

Prehrať znova

Suroviny

hrušky
0,75 l bieleho vína
cukor
korenie (zvitok škorice, badián, klinčeky)

Postup

Biele víno povaríme s korením a cukrom. Keď sa cukor rozpustí, do tekutiny ponoríme hrušky zbavené šupiek. Varíme do zmäknutia. Potom hrušky vyberieme a obsah hrnca necháme zvariť na sirup. Po vychladnutí hrušky pokvapkáme sirupom. Nakoniec môžeme ozdobiť makom.

Hrušky možno využiť aj v mäsových receptoch, napríklad na svätováclavskú hus. Okrem hrušiek výborne chutia v dezertoch aj slivky! Skúste recept na kysnuté buchty so slivkami odovzdávaný babičkami mamičkám. Každá návšteva sa u vás bude zaručene cítiť ako doma.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články