Práve čítate

Kozmetiku si vozím v malej taštičke a aj tak mi nič nechýba. Aké sú moje triky?

6130  
Zdieľať: 

Kozmetiku si vozím v malej taštičke a aj tak mi nič nechýba. Aké sú moje triky?

Či už idem na chatu alebo na veľkú dovolenku, nepatrím práve medzi ženy, ktoré si zbalia celý kufor kozmetiky. Zároveň si ale svoje obľúbené produkty rada beriem so sebou, aby som sa mohla o seba starať tak, ako som zvyknutá z domova. Niekedy to je trošku veda, ale za tie roky cestovania som si našla „kúzelné produkty“ a triky, ktoré mi pri balení a následnej dovolenke veľmi pomáhajú.

6. 6. 2020 4 min. čítania Jana Duffková
Kozmetiku si vozím v malej taštičke a aj tak mi nič nechýba. Aké sú moje triky?

Je jedno, či sa balím na víkendový výlet, na týždenný odpočinok na chate alebo na dlhú dovolenku, vždy sa snažím vymyslieť, ako kozmetiku zbaliť čo najefektívnejšie, aby nezabrala veľa miesta. Často cestujeme napríklad len s malou batožinou, a to aj keď sme vyrazili na dlhšie cesty letecky, preto som si zvykla baliť tekutiny v malom množstve tak, ako to robím práve do lietadla, kde je z bezpečnostných dôvodov množstvo tekutín obmedzené. Preto už mám svoju cestovnú kozmetickú taštičku celkom vyladenú.

Ak cestujete často, hodí sa mať svoju cestovnú kozmetickú taštičku stále pobalenú. Vždy len doplníte, čo sa práve míňa (alebo vymeníte, ak sa niečo blíži k záruke) a môžete vyraziť. Mne tento malý trik pri balení šetrí veľa času a hlavne nikdy nič nezabudnem. :-)

Tuhé varianty tekutých produktov

Voziť si produkty na umývanie vlasov a tela v tuhej podobe má veľa výhod. Okrem iného – často bývajú aj univerzálne.

Najčastejšie takto vozím šampón a kondicionér, ale bavia ma aj „tuhé sprchovacie gély“, čo sú vlastne také klasické mydlá, ktoré ale majú vlastnosti sprchových gélov – sú oveľa príjemnejšie pri použití na celé telo. Keď idem len na pár dní, ani nevozím tieto produkty celé. Len si jednoducho odkrojím kúsok, ktorý mi na celý čas bude stačiť.

Medzi mojich tuhých obľúbencov na cesty som nedávno zaradila kryštál z prírodného kamenca. Stačí ho trochu navlhčiť a potom použiť namiesto klasického antiperspirantu. Dnes už sa dá okrem obchodov s prírodnou kozmetikou zohnať aj v bežných drogériách.

„Rada cestujem s vecami, ktoré nemajú tendenciu sa vyliať apod. Takže na vlasy tuhý šampúch a kondicionér, na telo masážitko, na sprchovanie Foamie lufa napustená gélom na umývanie, na odlíčenie napustené tampóniky v dózičke a dokonca aj uterák si vozím malý, zlisovaný, ktorý pod tečúcou vodou dostane normálny tvar.“
 
Kateřina Linkována Facebooku Tchibo

Kozmetické miniatúry

Po kozmetických miniatúrach (a vzorkách, čo som dostala pri nákupoch) siahnem väčšinou vo chvíli, kedy sa balím na poslednú chvíľu, alebo keď sa mi na cestách niečo minie. Človeka to môže zachrániť, ale mrzí ma, že to väčšinou nie je veľmi ekologické.

U mňa nikdy nemôže chýbať malé balenie kokosového oleja, bambucké maslo a vlhčené utierky. Všetky tieto veci sú všestranne využiteľné, čo veľmi oceňujem.
– Dagmar Schovancována Facebooku Tchibo

Prelievanie z väčšieho do menšieho

Už pred niekoľkými rokmi som si kúpila sadu malých fľaštičiek a šraubovacích krabičiek, do ktorých si môžem odliať trošku šampónu, krému alebo čohokoľvek iného, čo by som si rada na cesty zobrala z vlastných zásob, ale pôvodné balenie je veľmi veľké. Veľmi ma baví, že ich môžem používať stále dokola. Vo výbave mám tiež fľaštičky zo silikónu, ktoré sú praktické aj keď ich vyprázdnite – cestou domov ich stlačíte a nezaberajú v taške miesto. Tiež sa dobre umývajú.

Jednou z mojich najobľúbenejších „prelievacích vecičiek“ je malý flakónik na parfum. Ten vlastne nevozím len na cesty, ale mám ho aj v bežnej prevádzke stále v kabelke.

Odličovacia rukavica z mikrovlákna

Odličovacia rukavica z mikrovlákna

Môj obľúbený odličovací trik nielen na cesty

Prečítať článok

Odličovacie kúzla

Odličovanie mi už v kufri nezaberá miesto na iné (pre mňa dôležitejšie) veci. Moje hlavné kúzlo je odličovacia rukavica – je to rukavica z mikrovlákna, ktorú len namočíte do vody a jemne potom odlíčite akýkoľvek make-up.

Poradí si aj s „nestierateľným“ rúžom, môžete ju použiť aj 10x za sebou a keď ju potom vyperiete, pokračujete v opakovanom odličovaní snáď donekonečna. Týmto spôsobom sa už neodličujem len na cestách, ale aj celoročne doma. Na dočistenie pleti potom používam niektorý z mojich obľúbených produktov, ktoré si vozím práve v menších fľaštičkách, o ktorých píšem vyššie.

„Na tých pár dní si napríklad navlhčím odličovacie tampóny micelárnou vodou a uzavriem do sáčku.“
 
Linda Jurčákována Facebooku Tchibo

Keď nejdem do hotela, kde mám istý „uterákový servis“, balím si radšej aj rýchloschnúci športový uterák. Nezaberá veľa miesta a funkciu splní.

(Ne)kozmetická výbava

Doma používam sonickú kefku, ale na cesty si radšej zbalím kefku klasickú. Vojde sa všade a navyše nemusím voziť nabíjačku. U kamarátky som dokonca zahliadla rozkladaciu cestovnú kefku. Na tú nadväzujú aj ďalšie veci, ktoré sa dajú kúpiť v rozkladacej verzii – napríklad kefa na vlasy alebo miniatúrna žehlička na vlasy – na cesty mám takú, ktorá by sa dala kľudne schovať do listovej kabelky.

Nákup až na mieste

Pri cestách na dlhý čas, napríklad na mesiac, si balím z domova len tie produkty, ktoré naozaj nechcem nahrádzať inou značkou.

Inak balenie bežnej kozmetiky veľmi neriešim a po príjazde si jednoducho kúpim niečo miestne v takom veľkom balení, ktoré zvládnem počas nášho pobytu spotrebovať. Pri takej dlhej dovolenke väčšinou zvládnem minúť klasické balenie.

Rovnako keď cestujeme mimo Európu, kupujem až na mieste aj repelenty. Niekedy totiž bývajú miestne repelenty voči miestnemu hmyzu oveľa účinnejšie.

Keď to ide, opaľovacie krémy si vozím radšej z domova, pretože sa mi už niekoľkokrát stalo, že na mieste našej dovolenky boli zbytočne drahé a ešte s takým zložením, ktoré mi veľmi nevyhovovalo.

Keď cestujeme s kamarátkami a potrebujeme ušetriť miesto v kufri, vždy sa dohodneme, čo ktorá z nás zoberie a potom sa o veci podelíme. To nakoniec funguje aj pri množstve iných potrebných vecí. A ako sa balíte na cesty vy? Vojdete sa do batôžka, alebo by vaša kozmetická výbava zabrala samostatný „lodný“ kufor?

Doplnky na všetky cesty

Doplnky na všetky cesty

Kúpte si štýlové kúsky nielen na letnú dovolenku

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články