Práve čítate

Moje inšpirácie na účesy k vode pre kratšie i dlhšie vlasy

15556  
Zdieľať: 

Moje inšpirácie na účesy k vode pre kratšie i dlhšie vlasy

Nie som náročná: len chcem, aby som počas dňa pri vode nevyzerala ako medúza a večer ako keď preletím kríkmi. Rozpustené vlasy mám zo všetkého najradšej, ale pri vode sú nepraktické. Preto neposedné pramene krotím do jednoduchých účesov.

8. 6. 2022 3 min. čítania Marie Háková
Moje inšpirácie na účesy k vode pre kratšie i dlhšie vlasy

Keď som mala dlhšie vlasy, rozcuchaný drdol alias messy bun býval môj obľúbený účes, ale určite nie k vode – keď  sa namočí a uschne, vlasy sa v ňom nepekne lámu a trhajú pri sťahovaní gumičky.

Pokiaľ si po celodennom kúpaní vlasy chcete umyť a vyfúkať, deformácia vlasov z mokrého copu vám asi vadiť nebude. Ja sama ale nepatrím k tým, ktorí by siahali po šampóne každý deň. Preto mám radšej účes, ktorý celý deň pri vode vyzerá pekne a upravene, vlasy sa v ňom ničia čo najmenej a keď potom preschnú, ako bonus urobia pekné prirodzené vlny.

Základom je mať vlasy pravidelne zatočené alebo preložené: čím viac držia samy od seba, tým menej im ubližuje gumička.

Určite je fajn mať vlasy vyčesané od krku nahor, aby sa končeky neotierali o opaľovací krém, neprekážali pri opaľovaní a aby sa vlasy namočili až vtedy, keď naozaj ponoríte hlavu do vody, takže trpia čo najmenej.

Podľa mňa nie je potrebné česať sa rovnako starostlivo ako na ples – vlásky sem-tam vykukujúce z účesu pri vode určite nikoho nepohoršia. Navyše sa asi budete česať po pamäti alebo pri malom zrkadle niekde v šatni. A ako teda na to?

Vlasy sotva pod uši? Lepšie, ako mať jeden cop, je rozdeliť si vlasy na polovicu

Roky som nosila vlasy vždy minimálne po ramená, ale vlani som si nechala šmiknúť mikádo pod uši a naraz sa s nimi robí úplne inak.

Krátke vlasy je potrebné rozdeliť na dve časti, aby sa dali „zamotať“ do pevného účesu. A aby som si zbytočne nenamáčala končeky, hodí sa zagumičkovať (vľavo) alebo zasponkovať (vpravo) malý copík z vlasov, čo zostanú voľné.

Keďže sú moje vlasy veľmi krátke, je potrebné ich do účesu zapájať postupne. Pokiaľ viete urobiť francúzsky cop alebo jeho variácie, ten je k vode úplne perfektný: vlasy sa v ňom nelámu a po preschnutí vyzerajú fantasticky. S trochou cviku ho zvládnete aj bez zrkadla.

Jednoduchší variant je sústava copíkov: vrstvu, ktorá je rovnako dlhá, zopnem do copíka, uprostred urobím medzeru a pretiahnem ňou celý prameň. Do nasledujúcej vrstvy potom pridám ďalšie vlasy + predošlý copík.

S dlhšími vlasmi urobíte čokoľvek: dôležité je nezamotať ich

Jednoduchá rada: urobte si cop (klasický, francúzsky alebo rybí – ten je na fotke) a ten potom podmotajte k hlave a prišpendlite pinetkami alebo sponkami. Vďaka copu budú večer pekne zvlnené a pri rozmotávaní sa nebudú lámať.

Iný variant, ktorý zvládne určite každý, sú „bobky“ z hladko stočených vlasov. Dva sú lepšie ako jeden – lepšie držia a stačí na ne len gumička. A keď ich potom po preschnutí rozpustíte, urobia krajšie vlny ako jeden drdol.

Dôležité je vlasy hladko zatočiť, samé potom budú mať tendenciu sa „prikrútiť“ k hlave. Nakoniec ich zaistíte gumičkou a hotovo.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články