Práve čítate

Moje 4 jednoduché tipy, ako byť šik na cestách

11266  
Zdieľať: 

Moje 4 jednoduché tipy, ako byť šik na cestách

Všetci sa tešíme, ako na dovolenke poriadne vypneme a vrátime sa z nej ako noví ľudia - oddýchnutí, opálení, s krásnou pleťou a vlasmi. Kým spánok a chytanie bronzu problém nie je, s pleťou a vlasmi to býva horšie.

31. 7. 2019 4 min. čítania Alex Fráňová
Moje 4 jednoduché tipy, ako byť šik na cestách

Stačí jeden dlhý let, iná voda, klíma, k tomu slniečko… a pleť aj vlasy dostanú zabrať.

Moja „dovolenková starostlivosť o krásu“ spočíva hlavne v tom, že nepoľavím (a skôr pridám) v starostlivosti a veľa si odpustím v líčení. Mám pre vás tipy, čo a ako si balím, aby som sa cítila naozaj dobre, nemala so sebou zbytočnosti a zároveň mi nič nechýbalo. Budem rada, keď sa inšpirujete, a možno mi napíšete tie svoje vyskúšané tipy!

Vzorky z časopisov nechávam doma a pripravím si vlastné

Máte doma miniatúrky pleťových produktov z rôznych magazínov a celý rok si ich odkladáte na chvíle, kedy budete cestovať, aby ste ušetrili miesto? Neodporúčam. Teda pokiaľ to nie sú produkty, ktoré máte osvedčené a viete, čo robia s vašou pleťou. V opačnom prípade by som ju na dovolenke nezaťažovala testovaním noviniek.

Namiesto toho si odlievam svoje obľúbené produkty do malých fľaštičiek – nájdete ich azda v každej drogérii alebo predajniach prírodnej kozmetiky. Veľa značiek teraz navyše začalo vyrábať miniatúrky svojich bestsellerov, ktoré sú perfektné nielen na vyskúšanie, ale práve na cesty, pokiaľ už produkt poznáte.

Koľko kozmetiky môže do lietadla?


Pre príručnú batožinu (tú, čo máte pri sebe) platí, že fľaštička s tekutinou/sprejom nesmie presiahnuť 100 ml a spolu to nesmie byť viac ako liter. Všetky sa vám musia vojsť do jedného priehľadného sáčku, ktorý dostanete na letisku. V odbavenej batožine (letí v batožinovom priestore) žiadne obmedzenia nie sú, len by som odporučila kozmetiku dobre zatvoriť a dať pre istotu do zip-sáčku, ale to vám určite napadlo. :-)

Prečítajte si tiež: Zbaliť sa len do príručnej batožiny? Kľudne aj na mesiac!

Okrem klasiky – odličovač, tonikum, sérum a krém, si vždy pribalím aj odličovacie vreckovky, univerzálny “mastný” krém, keď je potrebná väčšia hydratácia (či už pleti, pier, suchých miest na tele alebo končekov vlasov) a hydratačnú pleťovú masku – na cesty sa hodí ideálne tá textilná. Tieto tri nevyhnutnosti mám počas letu v kabelke, pretože všetci vieme, ako sa kufre na letiskách rady strácajú. Koľkokrát už ma zachránili pred pleťovou katastrofou!

Mimochodom, tú hydratačnú masku odporúčam predovšetkým na dlhé lety (6–8 hodín a viac), kedy pleť v lietadle naozaj trpí a je extrémne vysušená. Verte mi, dnes už sa na vás nikto nebude pozerať podozrievavo.

Na cestách účesy neriešim, ale zaradím viac výživy pre vlasy

Na dovolenke nechávam vlasy žiť vlastným životom a fén, žehličku aj lak na vlasy nechávam doma. V horúcom letnom počasí totiž aj tak najradšej nosím vyčesané vlasy. Ako to máte vy? Moja obľúbená úprava je nastriekať do umytých vlasov sprej s morskou soľou (seasalt spray), zapliesť do voľného copu a nechať cez noc uschnúť. Ráno sa prebudím s nedbalými plážovými vlnami, ktoré sa predsa hodia na každú dovolenku. :-) Slaný sprej vlasy logicky vysušuje, ale to im vynahradzujem starostlivosťou.

Čo uberám na stylingu, to pridávam práve na starostlivosti. Na cesty k moru by som odporučila pridať k šampónu a kondicionéru tiež výživnú masku. (Pokiaľ sa vám nevojde do kufra, nakuknite potom na mieste do drogérie.) Slniečko, morská voda, chlór – to všetko vlasy veľmi vysušuje, takže masku používam kľudne aj denne. Dobrá kaderníčka vám poradí vhodnú značku aj ideálny „systém starostlivosti“ práve na dovolenku.

Okrem toho nedám na cestách dopustiť na suchý šampón, ktorý si v mini verzii beriem do kabelky. Keď vlasy potrebujú trochu vzpruhy alebo ráno nestíhate odchod na výlet, je na nezaplatenie!

Keď na to príde, líčenie „zachráni“ rúž

Kým v starostlivosti odporúčam nič nevynechávať ani počas dovolenky, v líčení to mám presne naopak. Dovolenka pre mňa osobne znamená väčšinou „nahú“ tvár a veľmi si to užívam.

Pokiaľ sa predsa len cítite lepšie, keď svoje prednosti zvýrazníte, miesto v kufri aj na hotelovom umývadle ušetria multifunkčné produkty. Namiesto make-upu zoberte BB krém s ochranným faktorom proti slniečku, bronzerom si vykúzlite nielen opálené líčka, ale tiež bronzový pohľad a použite ho aj namiesto očných tieňov a z krémovej lícenky si urobte jemne sfarbený balzam.

Jednu vec si ale beriem vždy! Áno, je to rúž. Nech idem kamkoľvek, beriem so sebou jeden prirodzený a jeden sýtočervený. Ak totiž dokáže nejaký produkt z plážového looku v sekunde vykúzliť make-up vhodný na večeru v luxusnej reštaurácii, je to práve červený rúž. Na opálenej pokožke len s maskarou a upraveným obočím vyzerá naozaj skvostne!

Detail, ktorý pomáha: šperky

Nemusíte mať v kufri na každý deň iné šaty, niekedy stačí len obmeniť doplnky a za chvíľu máte úplne iný outfit. Vymeňte tenisky alebo žabky za sandáliky na podpätku, plážovú tašku za malú kabelku na retiazke a pridajte pár perlových náušníc a hneď môžete do spoločnosti!

Šperky si so sebou beriem vždy, pretože nikdy neviete, aká príležitosť sa vám naskytne. Určite sa v nich ale nehrniem do lietadla, predsa len dávať si všetko dole pri kontrole nie je úplne pohodlné. Ale tiež už ich dávno nedávam všetky spolu do nejakého malého vrecka v kozmetickej taške. Niekoľkokrát už mi v nej totiž niečo vytieklo a šperky zničilo, alebo sa všetko do seba zamotalo a ja som potom strávila minimálne hodinu tým, že som sa ten hlavolam snažila vyriešiť. Nehovoriac o tom, že sa šperky ničia, keď sa o seba otierajú.

V ideálnom prípade je samozrejme vhodné mať na ne špeciálne puzdro alebo cestovnú šperkovničku, kde má každý šperk svoje vlastné miesto. Hodiť sa môže aj cestovná taštička so zvláštnym miestom práve na šperky. Pokiaľ takú nemáte, dajte každý kúsok do samostatného obalu, ideálne sú malé bublinkové sáčky.

No a hlavne si nezabudnite dovolenku užiť! Šťastným ženám to totiž pristane zo všetkého najviac. :-)

4 pravidlá pre krásu na cestách alebo na dovolenke

  1. Zo starostlivosti o pleť nič nevynechávam. Neskúšam nové produkty (vzorky z časopisov), ale beriem si cestovné miniatúrky tých osvedčených, alebo si ich odlejem a oddelím do malých téglikov.
  2. Väčšinu líčidiel nechávam doma. Keď je treba, stačí rúž (prípadne púder, maskara, produkt na obočie).
  3. Hlavne keď idem k moru, pridávam ďalšiu starostlivosť o vlasy.
  4. Pribalím si pár pekných šperkov a skladujem ich tak, aby sa nezničili a retiazky sa nezamotali.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články