Práve čítate

Rezy s kávovým pudingom

3347  
Zdieľať: 

Rezy s kávovým pudingom

Jednoduché piškótové rezy s pudingovým krémom zvládnete raz dva. Potom ich stačí nechať chvíľku v chlade a máte dokonalý dezert.

24. 2. 2020 1 min. čítania Erika Pilátová
Rezy s kávovým pudingom

Základ (nielen) kávových rezov je piškótové cesto, na ktoré môžete naniesť vrstvu pudingu, maslového krému alebo ochuteného tvarohu. Na to, aby ste mali cesto tzv. v oku, stačí hrnčeková metóda.

Ja som do krému s vanilkovým základom pridala silnú kávu. Akú? Vyberte si podľa toho, ako ju budete pripravovať:

Základné piškótové cesto s krémom

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Dezert chladne asi 2 hodiny

Na 1 plech potrebujete:

na cesto:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ hrnčeka oleja
  • ½ hrnčeka kefíru
  • štipku soli
  • 2 lyžice kakaa

na kávový krém:

  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 700 ml mlieka
  • 4 lyžice silnej kávy (viď úvod)
  • 1 vaničku mäkkého tvarohu
  • 6 lyžíc trstinového cukru
  • čokoládové zdobenie

Postup:

  1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Do misy nasypte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom, škoricou a štipkou soli. Pridajte olej, kefír a cesto dôkladne prešľahajte. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto nalejte na vyšší plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom ho nechajte vychladnúť.
  3. Medzitým dajte do kastrólika mlieko a rozmiešajte v ňom metličkou puding. Uvarte hustý krém. Zašľahajte do neho cukor, tvaroh a kávu. Hotovým krém potom naneste na korpus a nechajte v chlade asi dve hodinky. Potom koláč nakrájajte na rezy. Ja som použila veľkú vykrajovačku, ktorou som vytvorila srdiečka a po okrajoch posypala čokoládovou ryžou.

Ochutnajte tiež: rezy s kávovým cestom a krémom z bielej čokolády

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články