Práve čítate

Jednodielne plavky sú trendy, nielen maskovanie nedokonalostí! Tipy, ako ich nosiť

5756  
Zdieľať: 

Jednodielne plavky sú trendy, nielen maskovanie nedokonalostí! Tipy, ako ich nosiť

Každoročná dilema. Plavky vcelku, alebo dvojdielne? Ja som sa pozrela na zúbok jednodielnym a tiež tomu, ako sa dajú kombinovať s oblečením bez toho, aby ste sa museli prezliekať pri každom odbehnutí z pláže. :-)

5. 6. 2022 3 min. čítania Love Fashion Janina
Jednodielne plavky sú trendy, nielen maskovanie nedokonalostí! Tipy, ako ich nosiť

Plavky v celku zažívajú úspešný návrat. Sú praktické a dajú sa zohnať v mnohých rozličných variantoch strihov a vzorov. Keď sa správne vyberú, perfektne maskujú to, čo nechceme veľmi ukazovať. Ja už ale jednodielne plavky dávno neberiem len ako maskovací odev, sú totiž trendy a je jedno, akú má človek postavu.

Ako vybrať jednodielne plavky?

Podľa mňa nezáleží na tvare postavy, jednodielne plavky môžu nosiť všetci. Môžete sa ale pohrať s výberom strihov a vzorov.

Plavky s hlbším výstrihom opticky zoštíhľujú a postava vyzerá vyššia. Ženské tvary potom podporí vykrojenejší spodný diel a detaily ako zaväzovanie za krk alebo volány. Volány v hornej oblasti pristanú najmä ženám, ktoré majú užší hrudník ako boky. Ak ale žena disponuje väčším poprsím, mala by si radšej vybrať jednodielne plavky, ktoré sú v oblasti poprsia pevnejšie, alebo dokonca obsahujú kostice.

Plavkám v celku sa nemusíte vyhýbať ani v tehotenstve. Len je dobré vybrať si také, ktoré sú pre tehotné určené. V opačnom prípade by sa vám mohli plavky klasického strihu nepekne zarezávať.

Prečítajte si tiež:

Pestrofarebné plavky podľa mňa najviac pristanú ženám, ktoré majú postavu v tvare presýpacích hodín, pretože pekne zvýraznia užší pás. Ja si ich ale dovolím nosiť, aj keď takéto proporcie nemám. Pri vzoroch plaviek vlastne fungujú podobné pravidlá, ako napríklad pri výbere trička. Ak sa v cítite lepšie v tmavom jednofarebnom tope, pravdepodobne vám bude dobre aj v takých plavkách.

Outfity na leto nielen s plavkami

Plavky ma baví nosiť aj ako top. Teda pomyselný vršok a len k nim niečo nakombinovať. To je praktické, keď vyrážate na kúpalisko alebo pláž, kde sa hneď po príjazde nemusíte chodiť prezliekať. Mrknite sa na inšpiráciu, ako ich nosiť. Navyše pre vás mám aj outfity ideálne na letnú dovolenku alebo len tak do mesta.

Džínsové kraťasy

Ak sa vám nechce kompletne obliekať, ideálne je zobrať si v kombinácii s celými plavkami napríklad len klasické džínsové kraťasy. Tie sú skvelým basic kúskom väčšiny šatníkov. A na ich farbe tak nezáleží. Môže to byť modrý denim, biela alebo aj klasická čierna.

Úzka sukňa do pásu

Plavky ako pomyselný vršok využijete aj v tomto outfite. Doplnila som ich o svetlú sukňu s vysokým pásom. Voľné ramená sú príjemným odhalením a na slnečnej terase môžete chytať bronz, pozor však na spálené ramená. :-) K plavkám dobre pasuje sukňa s vysokým pásom a vreckami, kam dáte to najdôležitejšie.

Ľahká sukňa a blúzka

Vzdušné outfity k letu patria. Modrá sukňa z priedušného materiálu v midi dĺžke (v páse na gumu) a k nej ľahká voľnočasová blúzka, ktorá sa dá ľahko kombinovať de facto s čímkoľvek. Modrá a biela sú farby leta, nikdy nimi nič nepokazíte.

Ľanové culottes a bavlnená madeira

Skvelo priedušný ľan je úplne geniálny materiál na letné dni. Na fotke vidíte ľanové nohavice cullotes, tie sa vracajú do módy a zažívajú naozajstný boom. Nohavice sú voľné a široké, čo je do sparných letných dní absolútny ideál. K takýmto nohaviciam sa skvelo hodí vďaka  ležérnemu vzhľadu aj blúzka, ktorú sme pre vás fotili v outfite s modrou sukňou. Ale tentokrát sme vybrali ľahko inú kombináciu.

Odvážnejšia romantická bavlnená madeira vyzerá k jednoduchým culottes úplne perfektne a celý outfit chytí hneď iný šmrnc. Táto farebná kombinácia ma baví viac a viac. Biela je klasikou a zemité tóny sa konečne túto sezónu objavujú častejšie.

Bavlnené šaty

Klasikou, ktorú každá poznáme, sú šaty tzv. “do pohody”. A tieto bavlnené priam volajú po dovolenke a len tak si ich hodiť na plavky, keď si chcete z pláže odbehnúť na obed. Šaty sú ohromne praktické, pretože je to jeden kus oblečenia. Žiadne ďalšie ladenie, čo k tomu, na rozdiel od kraťasov, sukní alebo nohavíc.

Tmavé culottes zo zmesi viskózy a biela blúzka

Výber materiálu je v lete kľúčový. Viskóza patrí k tým, ktoré budete naozaj milovať. Jej vlastnosť je, že chladí, nelepí sa na telo a je priedušná a ľahučká. K jednoduchým nohaviciam stačí len pridať basic blúzku a outfit je hotový. V jednoduchosti je prosto krása.

Verím. že sa vám letná inšpirácia bude ešte hodiť a užijete si krásny zvyšok dní plných slnka. :-)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články