Letom prevoňaný vzduch a slnkom vyhriata zem už je nenávratne preč a my chtiac- nechtiac začíname oprašovať dáždniky, jesenné kabáty a vysoké topánky. To však neznamená, že si tie zostávajúce pekné dni ešte nemôžeme poriadne užiť!
Ľadová káva patrí medzi najobľúbenejšie kávové drinky. A čo keď trochu zaexperimentujete a pripravíte ju úplne novým spôsobom? Poďte si spoločne pripomenúť horúce letné dni a preniesť si kúsok ich pohody aj do sychravej jesene, ľadová káva predsa dokáže potešiť za každého počasia! Pozvite priateľov, rodinu či susedov a usporiadajte krásne popoludňajšie posedenie na záhrade doplnené skvelým občerstvením. A ak vonku práve mrholí, nezúfajte, táto ľadová káva skvele chutí aj v teple za oknami obývačky.
Ingredience
na 4 porcie
4 lyžičky nahrubo pomletej jemnej zrnkovej kávy
2 hrnčeky vody
200 g čokolády
4 hrnčeky mlieka
Postup
Kávu nasypeme do french press a zalejeme takmer vriacou vodou. Nasadíme viečko a necháme 4 minúty spariť, potom viečko pomaly stlačíme. Do hrnčeka nalámeme 200 g čokolády, prilejeme horúcu kávu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Zmes nalejeme do formičiek na ľad a na 4 hodiny dáme do mrazničky. Podávame s ľadovým mliekom.
Zamilovali ste si tento recept a túžite vyskúšať nejaký ďalší experiment? Skúste napríklad úžasný recept na chai latte alebo sa nechajte inšpirovať tipmi od profesionálneho barmana.