Pre dnešok sme pre vás pripravili recept na cheesecake, ako ho ešte nepoznáte. Cheesecake je druh zákusku, ktorý možno pripraviť na tisíc spôsobov a nikdy neurazí. Naše variácie kávového cheesecake výborne spájajú výraznú chuť kávy spolu s ďalšími kvalitnými ingredienciami do úplne neodolateľného celku. Vláčnym dezertom s jemnou chuťou čokolády môžete pohostiť ako rodinu po nedeľnom obede, tak aj vzácnu návštevu zo zahraničia. Pridajte ešte šálku horúcej kávy a občerstvenie je hotové. Uvidíte, že zažiarite.
Mňam!
Ingrediencie
4 lyžičky kvalitne praženej kávy
1 lyžička jemne mletej kávy
150 g sušienok
90 g masla
4 vajcia
80 g trstinového cukru
2 lyžice kakaa
60 g smotanového syra
200 g rozpustenej čokolády
Postup
Kávu namelieme stredne najemno. Použijeme moka kanvičku, ktorej filter naplníme úplne po okraj. Akonáhle budeme počuť bublanie, káva je hotová. Sušienky rozdrvíme čo najviac najemno, pridáme lyžičku kávy a všetko premiešame s rozpusteným maslom. Z cesta do formy vymiešame základný korpus.
Na náplň v miske zmiešame vajcia, cukor, kakao a smotanový syr. Dôkladne prešľaháme metličkou a prilejeme rozpustenú čokoládu a čerstvo pripravenú kávu. Nalejeme na korpus a pečieme pri 160 ° C približne 50 minút. Nakoniec poprášime kakaom a môžeme podávať.
Ak vás tento recept oslovil, vyskúšajte aj skvelú palacinkovú tortu alebo rozkošnú tortu s ružičkami z jabĺk.