Práve čítate

Tipy na rýchle líčenie do 10 minút

11537  
Zdieľať: 

Tipy na rýchle líčenie do 10 minút

Nepoznám azda žiadnu ženu vo svojom okolí, ktorá by si ráno v kľude vypila svoju šálku kávy, dala si sprchu, urobila krásny make-up, vypravila deti do školy a bez stresu by dorazila do práce.

20. 5. 2019 3 min. čítania Alex Fráňová
Tipy na rýchle líčenie do 10 minút

Rána sú prosto hektické na všetkých frontoch a na vysedávanie pred zrkadlo nie je čas. Mám pre vás pár tipov, ako si v rýchlosti vytvoriť jednoduchý make-up, vďaka ktorému budete vyzerať svieža a oddýchnutá, aj keby realita bola úplne iná.

Zvládnete ho určite do 10 minút, ale realita je často ešte optimistickejšia.

Stavte na tónovací krém

Máloktorá z nás má krásnu pleť, ktorá nepotrebuje žiadne „vylepšováky“. Pokiaľ vaša pleť volá po zjednotení, vyberte si tónovací krém s SPF faktorom. Nanáša sa ľahšie a hlavne rýchlejšie ako klasický make-up, na aplikáciu úplne stačia prsty a je to šup-šup. Naneste „bodky“ krému na bradu, nos, líčka a čelo a krúživými pohybmi rozotrite dostratena ako pri hydratačnom kréme. Za 30 sekúnd máme hotovo!

Tónovací krém síce nie je taký krycí ako make-up, ale často stačí. Pleť s ním vyzerá svieža, je hydratovaná a ešte chránená pred slniečkom.

Korektor nevynechávajte

Hneď po rannej káve je korektor môj najlepší kamarát. Zakryje totiž všetko, čo spôsobilo včerajšie ponocovanie.

Pokiaľ sa ráno vždy ponáhľate, vyberte si krémový korektor s penovým aplikátorom, pracuje sa s ním rýchlo a opäť vám budú stačiť len prsty. Naneste ho pod oči, vytvorte s ním pomyselný trojuholník a jemne ho prstami do pleti vklepte. To, čo vám na prstoch zostane, môžete rozotrieť aj na bradu a okolo nosu, teda na miesta, ktoré sú obvykle červenkasté.

S korektorom sa možno pohráte dlhšie, ale viac ako minúta to nebude.

Multifunkčná krémová lícenka

Zbožňujem krémové produkty! Nielenže vďaka nim pleť vyzerá sviežo a mladistvo, ale hlavne sa s nimi neskutočne jednoducho pracuje. A bonus navyše, nepotrebujete k nim žiadne štetce. Lícenka dokáže s celkovým lookom veľké veci, preto ju nevynechávajte – „zdravíčko“ sa jej nehovorí len tak. :-) Prstami krémovú lícenku vklepte do jabĺčok na tvári a rozotrite dostratena. Vyskúšajte marhuľovo-ružové odtiene, ktoré pristanú snáď každému tónu pleti. Keď naozaj nestíham, nanesiem  ju aj na očné viečka a pery. Pohľad bude vďaka sviežej iskrivej lícenke otvorený, pery šťavnaté a celý make-up bude pôsobiť zjednoteným dojmom.

Lícenku je potrebné zapracovať trochu dôkladnejšie, aby vyzerala prirodzene – povedzme, že si na ňu necháte celé dve minúty. :-)

V rýchlosti upravte obočie

Nič nedokáže s tvárou väčšie zázraky ako upravené obočie. A ani s jeho vykresľovaním nemusíte tráviť dlhé minúty, stačí, keď si zadovážite zafarbený gél, ktorý je na obočie určený. Niektoré gély v sebe majú dokonca aj jemné umelé “chĺpky”, ktoré k tým vašim priľnú a obočie potom pôsobí hustejším dojmom. Prečešte si obočie smerom nahor krátkymi ťahmi a v rýchlosti ho zvýraznite. Pokiaľ máte svoje obočie husté a tmavé, vystačíte si len s bezfarebným gélom, ktorý chĺpky udrží na svojom mieste po celý deň.

Z líčiacej desaťminútovky stále zostáva viac ako polovica, takže mu kľudne ešte môžete venovať štyri minútky (dve na každú stranu).

Pár ťahov ceruzkou a maskarou

Maskaru predstavovať nemusím. :-) Ceruzku už ale berieme ako niečo navyše, na čo často nezostáva čas. Pritom s tou správne zvolenou urobíte za pár sekúnd veľa parády. Pokiaľ chcete oči opticky zväčšiť a otvoriť, kúpte si mäkkú tmavohnedú ceruzku a nakreslite ňou linku tesne nad riasami. Začnite asi v 3/4 oka a linku jemne pretiahnite smerom k obočiu. Štetcom s kratšími štetinkami potom ľahko rozmažte a máte to. Možno to podľa popisu vyzerá zložito, ale je to neskutočne jednoduché a pritom efektné. Potom už stačí naozaj len pár ťahov maskarou a celé líčenie je hotové!

Keďže nejde o nič zložité, do dvoch minút máte hravo vybavené – s trochou cviku ešte oveľa rýchlejšie.

A čo s vlasmi?

Ja nedám dopustiť na suchý šampón, vďaka ktorému odsuniem umývanie o deň alebo dva. Môžete ho nastriekať do vlasov a za pár minút poriadne vyčesať (môžete do toho investovať tých posledných 30 sekúnd, čo z desaťminútovky zostali:-)). Ja to robím tak, že ho použijem večer pred spaním, počas noci sa vstrebá a ráno sa prebudím s krásnymi kaderami. Vyskúšajte, čo vám sadne lepšie. :-)

PS: Pokiaľ ste líčenie nenanášala prstami, ale štetcami, nezabudnite ich vyčistiť. :-)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články