Práve čítate

Štyri ľahké účesy, ktoré zvládnem vyčarovať za pár minút, aj keď to s vlasmi veľmi neviem

4002  
Zdieľať: 

Štyri ľahké účesy, ktoré zvládnem vyčarovať za pár minút, aj keď to s vlasmi veľmi neviem

Vytvoriť si z vlasov slávnostnejší účes, alebo zapliesť vlasy do upravenej podoby, ktorá mi vydrží celý deň v práci, to bol pre mňa vždy nadľudský výkon. Naučila som sa ale niekoľko jednoduchých postupov, vďaka ktorým je to celkom hračka.

11. 3. 2022 4 min. čítania Juliána Šoleová
Štyri ľahké účesy, ktoré zvládnem vyčarovať za pár minút, aj keď to s vlasmi veľmi neviem

Moje klasické ráno začína často pohľadom do zrkadla a zistením, ako veľmi som si v noci preležala vlasy. Pôjde s tým niečo urobiť, alebo si ich radšej umyjem? Obvyklý záver, že sa nedá nič robiť a je nutné celú hlavu namočiť, má samozrejme svoje úskalia. Po prvé to strašne dlho trvá a navyše, časté umývanie vlasom a pokožke hlavy veľmi neprospieva.

Rada surfujem po internete a pozerám si inšpiráciu a „hacky“ na to, ako si ľahko kombinovať oblečenie, hľadám fígle na starostlivosť o pleť a líčenie, a  aj na to, ako si ľahko a rýchlo niečo vyčarovať aj z mojich neposedných vlasov. Vždy som obdivovala kolegyne, ktoré nosili zapletené vlasy, rybie copy a ďalšie účesy, ktoré vyzerali nielen pekne, ale boli aj v priebehu dňa praktické. Lenže ja na takéto tvorenie práve nadaná nie som. Preto som si obľúbila niekoľko ľahkých účesov, ktoré sú, ako sa hovorí, „blbuvzdorné“.

Tip 1: Dvojitý rýchly cop

Vyzerá sofistikovane, zložito, upravene a pritom je to rýchlovka! Na návod sa môžete pozrieť aj vo videu na našom Instagrame.

Ako na to?

  1. Vlasy rozdeľte uprostred hlavy (teda vytvorte cestičku stredom hlavy).
  2. Upleťte si dva klasické copy za ušami tak, ako vtedy na základke.
  3. Teraz sa môžete rozhodnúť, či copy poriadne utiahnete a budú dokonalé, alebo si naopak vytvoríte ležérny povolený , ľahko strapatý variant (s poletujúcimi vláskami okolo).
  4. Copy prehnite podľa dĺžky na spodnej strane hlavy (skryte gumičky pod ne), pripnite copy na protiľahlú spodnú stranu hlavy, upevnite pinetkami.
  5. Rovnako ako v prípade copov, aj tu si môžete vybrať , či potom pri hlave vytiahnete pár prameňov a celý účes rozvoľníte, alebo ho naopak necháte dokonalý.

Návod na účes s copánky

Ak vám nie je príjemná cestička uprostred, nemyslite na ňu a copy upleťte voľne tak, ako vám vlasy prídu pod ruku. Ale nech sú obidva copíky približne rovnako silné, aby bol účes symetrický.

Tip 2: Nemáte čas ani náladu? Rýchly rybí cop to istí

Ak sa vám, rovnako ako mne, páči rybí cop, ale nemáte naň trpezlivosť alebo dosť obratné prsty, bude sa vám tento návod hodiť! Tento postup sa dá aplikovať aj na kratšie vlasy.

Ako na to?

  1. Základ je jednoduchý, urobte si cestičku na stranu.
  2. Na ofinovej časti, teda vpredu na čele, si urobte voľný tenký copík. Gumičku umiestnite od hlavy pokojne 5 – 10 centimetrov. Fixujte nenápadnou malou gumičkou, ideálne vo farbe vlasov.
  3. Copík nad gumičkou pri hlave rozdeľte na dve časti, pretiahnite cez gumičku a zvyšok vlasov.
  4. Pokračujte ďalej ďalším copíkom nižšie v smere k uchu, umiestnite gumičku, rozdeľte vlasy pri hlave nad gumičkou na dve polovice, prestrčte cez už hotový copík z prednej časti hlavy a opäť pretiahnite zostávajúcu časť vlasov tohto nového copíka.
  5. Tým vytvoríte nový rybí cop a zároveň obidva copy zviažete dokopy do jedného. Môžete takto pokračovať aj ďalej a vytvoriť takú dĺžku copíkov, ako sa vám bude páčiť.

návod na rybí cop

Tip 3: Boho princeznou za pár sekúnd

Tento tip je najrýchlejší a najjednoduchší. Hodí sa ale iba pre tie, čo majú dostatočne dlhé vlasy.

Ako na to?

  1. Začnite opäť cestičkou uprostred. V strede vytiahnite pozdĺž tváre dva pramienky a voľne ich spusťte.
  2. Pramienky pod bradou spojte gumičkou. Gumičku potom aspoň 3x pretiahnite pod bradou okolo svojej osi, teda preťahujete konce vlasov nad gumičkou ako pri rybích copíkoch. Tým sa pramienky krásne zatočia do špirály.
  3. Gumičku zoberte a preklopte za hlavu. A máte to! Jemný boho účes je na svete.

snadné rychlé účesy inspirace

Tip 4: Uzol! Alebo drdolom nikdy nič nepokazíte

Tento typ drdolu rada využívam na slávnostnejšie príležitosti. Najčastejšie asi na letné svadby, kedy oceňujem, že mám vlasy zopnuté a nie je mi potom pod nimi také teplo.

Ako na to?

  1. Budete vychádzať z rovnakého štartovacieho bodu ako pri cope, teda z cestičky uprostred hlavy.
  2. Urobte z vlasov klasický uzol ako na topánkach, prípadne dva alebo tri. Tento drdolček bude posadený nízko a opäť záleží na dĺžke vlasov a ako je vám to pohodlné.
  3. Zvyšok vlasov obmotajte pevne okolo uzlíka alebo letmo zamotajte okolo, prípadne pre sofistikovanejší vzhľad pri dlhých vlasoch z končekov upleťte klasický pletený copík, drdol obmotajte a zapinetkujte.

jak si udělat drdol

Ako drdol posadiť vyššie?

Predkloňte sa, vyčešte si vysoko posadený copík, oddeľte vlasy na väčšiu a menšiu časť. Tú väčšiu zamotajte ako klasický drdol alebo zauzlujte, z menšej časti urobte klasický pletený cop, obmotajte ním drdol, zapinetkujte. S vytiahnutými pramienkami a ľahkým rozstrapatením môžete zase dospieť až k štýlu boho.

Keby ste náhodou nemali čas ani na tieto rýchlovky, mám pre vás ešte jeden tip na záver. Kúpte si veľkú výraznú čelenku, ktorá nikdy nevyjde z módy a maskuje spľasnuté vlasy. Prípadne výrazné sponky, ktoré poslúžia úplne rovnako. Tak to robím ja, keď ma ruky ani pri jednoduchých účesoch nechcú poslúchať. Tak nech sa vám účesy podaria!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články