Práve čítate

20 tipov, ako za pochodu vyriešiť problémy s oblečením

11385  
Zdieľať: 

20 tipov, ako za pochodu vyriešiť problémy s oblečením

Poznáte také tie tipy ako „keď sa ti zdvíha sukňa, prilep k nej obojstrannou lepiacou páskou pár drobných“? No áno, je ich plný internet. Napríklad toto vyzerá na prvý pohľad ako skvelá rada, ale jej autor nikdy nedobiehal na električku, zatiaľ čo mu na nohách cinkali odlepené drobáky.

21. 7. 2018 3 min. čítania Marie Háková
20 tipov, ako za pochodu vyriešiť problémy s oblečením

Potom sú ale rady, ktoré som plne ocenila, keď som si na ne spomenula so škvrnou na blúzke (pred schôdzkou), odretými stehnami (uprostred výletu) alebo s pokrčeným oblečením, ktoré som vytiahla z kufra v hotelovej izbe, kde nebola žehlička.

Nasledujúci zoznam si prejdite – a ak si na niektoré tipy spomeniete uprostred nejakej nepríjemnosti, nemáte začo. :-)

  1. Na divne skrútený golier na košeli postačí vytiahnuť žehličku na vlasy. Funguje aj pri polo tričkách, kde mi príde, že golier robí paseku stále. :-)
  2. Biele pruhy od deodorantu vyčistíte silonkou. Alebo skúste tričko očistiť mokrým uterákom. Aké jednoduché!
  3. Žmolky nie len na svetri odstráni „odžmolkovač“. To je jedna z najlepších investícií, čo som pre svoj šatník spravila. Pokiaľ ho nemáte, môžete prejsť sveter žiletkou. Pozor, dobre sveter napnite a hlavne netlačte!
  4. Odreté stehná sú pekelný problém a to najmä v lete. Preventívne sa dajú nosiť pod sukňou kraťase, ale nie každému sa chce v teple pridávať ďalšiu vrstvu, že? Miesto toho skúste tzv. „bandanette“, teda pruhy čipky, ktoré vyzerajú ako podväzok pre nevestu. Dajú sa kúpiť alebo vyrobiť z roztrhaných pančúch.
  5. Alebo preventívne vyriešte, aby sa o seba stehná vôbec netreli: pomáha buď deodorant alebo naopak natrieť, aby sa o seba stehná netreli – krémom, jelením lojom alebo vazelínou. Najlepšia je vazelína, po ceste so sebou budete mať skôr ten loj. J
  6. Nečakaný fľak na tričku / blúzke, keď sa nemôžete ísť prezliecť, vyrieši iba rýchlo zbehúť do najbližšieho obchodu a kúpiť si niečo iné. Príde mi to ale neekonomické a tiež zdĺhavé (nájsť niečo, čo bude sedieť k zvyšku oblečenia a ideálne to aj vyskúšať). Takže ak príde k podobnému maskovaniu, rýchlejšie a lacnejšie je kúpiť si nejakú peknú brošňu. Iba pozor, nech nemáte o chvíľu celkom slušnú zbierku. J
  7. Škvrnu od make-upu stiahne pena na holenie. Tomu som neverila, ale je to tak! Poriadne ju do látky zapracujte a potom stiahnite vlhkou handričkou. Zázrak.

  1. Stopy od rúžu postriekajte lakom na vlasy. Doma potom oblečenie vyperte, fľak by mal zmiznúť.
  2. Posledná „škvrnová“ rada je na tie od oleja: nenechajte ho zaschnúť, už to nikdy nevyperiete. Látku okamžite navlhčite a aspoň mierne preperte s mydlom alebo ideálne prostriedkom na riad, pokiaľ je k dispozícii.
  3. Keď vám košeľa urobí medzierku medzi gombíkmi (a prisahali by ste, že ešte minulý týždeň to bolo úplne v poriadku!), vykašlite sa na radu s obojstrannou lepiacou páskou. Väčšina poprsia ju hravo rozlepí. Lepšie je z vnútornej strany zapnút malú zicherku vo farbe podobnej tej, aká je farba látky.
  4. Na zaseknutý zips použite sviečku alebo voskovku.
  5. Mať jednu sviečku pribalenú v kufri na cesty nie je vôbec zlý nápad. Plátenky, ktoré prejdete voskom a trošku ich prefénujete, premokajú pomalšie. Pokiaľ vyrazíte na dovolenku bez gumákov a spustí sa lejak, môže vám to zachrániť plánovaný výlet.
  6. A ešte jeden topánkový tip na výlety: čajové vrecká vedia neutralizovať pachy. Po celodennom chodení dajte jeden alebo viac nových vreciek do topánok a druhý deň v nich môžete opäť vyraziť.
  7. Už vás niekedy postretla vyskakujúca kostica? Mňa áno a vážne to nie je nič príjemné. Prelepte ju náplasťou, prinajhoršom izolepou. Vyskakovať bude ďalej, ale nebude vás tak intenzívne bodať do rebier.
  8. A ešte jedna podprsenková: vykúkajúce ramienka, čo neustále padajú, stiahnite na chrbáte. Povoľte ich, pri chrbtici nad zapínaním pritiahnite k sebe a zaistite kancelárskou sponkou. Predávajú sa aj špeciálne držiačiky, ktoré sú pohodlnejšie a rozhodne krajšie ako sponka. :-)

  1. Tiež vám z ničoho nič začnú padať okuliare z nosa? Je to otrava. Kým sa dostanete do optiky, aby vám ich pritiahli, dajte im “brzdičku” z tenkej gumičky. Nie je to najkrajšie, ale funguje to.
  2. Povolený lem stiahnete kvapkou sekundového lepidla. Keď s ním nebudete šetriť, dá sa potom zase zoškriabať a látku zašiť. Tento trik odporúčame iba na hrubšie materiály.
  3. Na očko na pančuchách asi poznáte trik s priehľadným lakom na nechty, prípadne lakom na vlasy. Funguje to aj keď vám začnú vykúkať nitky na gombíkoch. Ad gombíky, skúsila som radu prichytiť gombík kancelárskou spinkou, ale musel to vymyslieť úplný sadista. Nerobte to.
  4. Ak nemáte obuvák, vytiahnite vernostnú kartičku. Platobnú kartu radšej nie.
  5. Až vám bude mimo domova chýbať žehlička, zaveste si oblečenie na vešiak do kúpeľne a dajte si horúcu sprchu. Alebo daný kúsok zarolujte ako sushi do vlhkého uteráku, rozbaľte a nechajte uschnúť na rovnej čistej podložke.
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články