Čučoriedky sú dôležitou súčasťou tohto receptu, ale nie sú v ňom samotné! Jednu z hlavných rolí hrá samozrejme aj káva a možno vás prekvapí, že je instantná. Aj keď si obyčajne doma meliem zrnká a vychutnávam si kávu pripravenú cez filter, do ľadového frappuccina je podľa mňa práve instantná káva oveľa lepšou voľbou. Nakoniec, aj slávna Dalgona sa z nej robí!
Recept na čučoriedkovú ľadovú kávu s mrazeným čokoládovým mliekom
Túto ľadovú kávu si v lete pripravujem namiesto dezertu. Je sladká, ale pritom osviežujúca!
Ingrediencie (na dva poháre):
- 500 ml mlieka
- 4 lyžičky instantnej kávy
- 4 kocky horkej čokolády
- 50 g cukru
- 120 g čerstvých čučoriedok (môžete použiť kanadské aj tie, čo rastú v našich lesoch)
- šľahačka
Ďalej si pripravte:
- formu na ľad
- napeňovač mlieka
- 2 vysoké poháre
- mixér
Postup:
- Pripravte si vodný kúpeľ – na menší hrniec s trochou vody postavte nerezovú misku a na sporáku zahrievajte. V miske rozpusťte čokoládu.
- Rozpustenú čokoládu zmiešajte so 150 ml mlieka.
- Vzniknuté čokoládové mlieko nalejte do formičiek na ľad a dajte aspoň na 3 hodiny do mrazničky.
- V kastróliku ohrejte 250 ml mlieka a pomocou napeňovača na ňom vyšľahajte penu.
- Napenené mlieko rozdeľte do dvoch vysokých pohárov.
- Zvyšné mlieko nalejte do mixéra, pridajte 6 kociek zmrazeného čokoládového mlieka, cukor, čučoriedky a instantnú kávu. Všetko mixujte na vysokú rýchlosť asi 15 sekúnd.
- Čučoriedkovú kávu prelejte do pohárov s napeneným mliekom.
- Prihoďte ešte niekoľko kociek mrazeného čokoládového mlieka, kávu ozdobte šľahačkou, čučoriedkami a môžete podávať.
Prajem vám dobrú chuť! A ak, rovnako ako ja, milujete ľadovú kávu na tisíc spôsobov, mrknite aj na ďalšie recepty, ktoré máme na našom blogu: