Práve čítate

Sladké osvieženie: Vyšľahaná ľadová káva s čučoriedkami a čokoládovým ľadom

3878  
Zdieľať: 

Sladké osvieženie: Vyšľahaná ľadová káva s čučoriedkami a čokoládovým ľadom

Chuť čučoriedok mi vždy pripomenie leto a bezstarostné prázdniny, takže keď je ich sezóna, užívam si ich, ako sa len dá. Najčastejšie končia v koláčoch, ale rada si ich vychutnám aj v tekutej podobe. Napríklad v sladkom frappuccine!

13. 7. 2022 2 min. čítania Małgorzata Boroń
Sladké osvieženie: Vyšľahaná ľadová káva s čučoriedkami a čokoládovým ľadom

Čučoriedky sú dôležitou súčasťou tohto receptu, ale nie sú v ňom samotné! Jednu z hlavných rolí hrá samozrejme aj káva a možno vás prekvapí, že je instantná. Aj keď si obyčajne doma meliem zrnká a vychutnávam si kávu pripravenú cez filter, do ľadového frappuccina je podľa mňa práve instantná káva oveľa lepšou voľbou. Nakoniec, aj slávna Dalgona sa z nej robí!

Recept na čučoriedkovú ľadovú kávu s mrazeným čokoládovým mliekom

Túto ľadovú kávu si v lete pripravujem namiesto dezertu. Je sladká, ale pritom osviežujúca!

Ingrediencie (na dva poháre):

  • 500 ml mlieka
  • 4 lyžičky instantnej kávy
  • 4 kocky horkej čokolády
  • 50 g cukru
  • 120 g čerstvých čučoriedok (môžete použiť kanadské aj tie, čo rastú v našich lesoch)
  • šľahačka

Ďalej si pripravte:

  • formu na ľad
  • napeňovač mlieka
  • 2 vysoké poháre
  • mixér

Postup:

  1. Pripravte si vodný kúpeľ – na menší hrniec s trochou vody postavte nerezovú misku a na sporáku zahrievajte. V miske rozpusťte čokoládu.
  2. Rozpustenú čokoládu zmiešajte so 150 ml mlieka.
  3. Vzniknuté čokoládové mlieko nalejte do formičiek na ľad a dajte aspoň na 3 hodiny do mrazničky.
  4. V kastróliku ohrejte 250 ml mlieka a pomocou napeňovača na ňom vyšľahajte penu.
  5. Napenené mlieko rozdeľte do dvoch vysokých pohárov.
  6. Zvyšné mlieko nalejte do mixéra, pridajte 6 kociek zmrazeného čokoládového mlieka, cukor, čučoriedky a instantnú kávu. Všetko mixujte na vysokú rýchlosť asi 15 sekúnd.
  7. Čučoriedkovú kávu prelejte do pohárov s napeneným mliekom.
  8. Prihoďte ešte niekoľko kociek mrazeného čokoládového mlieka, kávu ozdobte šľahačkou, čučoriedkami a môžete podávať.

borówkowe latte y czekoladowymi kostkami lodu

Prajem vám dobrú chuť! A ak, rovnako ako ja, milujete ľadovú kávu na tisíc spôsobov, mrknite aj na ďalšie recepty, ktoré máme na našom blogu:

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články